Baden Baden in de herfst

Baden Baden in de herfst

Posted by Margaret Vrolijk on

In de herfstvakantie waren we een paar dagen in Baden Baden in Duitsland. We genoten van de prachtige herfstkleuren in het park, raapten heel veel kastanjes, gingen kaasfonduen, kochten pompoenen en wandelden door het Zwarte Woud. Heerlijk zo'n paar dagen weg! Ik deel onder de foto mijn tips voor deze stad en omgeving.

We sliepen in Villa Luttwitz; een betaalbaar appartement op 5 minuten lopen van het centrum. Ons appartement (nr. 2) had een klein balkon waar 's morgens de zon op stond. Parkeren kon gratis bij het appartement.

We gingen ontbijten bij Peters Gute Backstube; we maakten het onszelf makkelijk en reden hier in de ochtend heen. Voor de prijzen die je betaald kun je bijna geen boodschappen doen. En alles super vers!

We aten taart bij Cafe Konig; hier kwam ik 45 jaar geleden al met mijn ouders. Heerlijke taart, maar ook de aardappelsoep is heel lekker.

We gingen kaasfonduen bij Waldgaststatte Butthof; een heel bijzonder plekje net buiten de stad. Vanuit deze plek kun je meerdere korte en lange wandelingen maken. De Geroldsauer Wasserfall ligt er vlakbij.

We deden boodschappen bij de Markthalle; wat ons betreft de beste supermarkt. Ik koop er ook altijd een voorraad thee van Ronneveldt. De supermarkt bevindt zich in warenhuis Wagner. 

We kochten pompoenen bij Hofmarkt Riegraf; dit ligt langs de mooie route van Baden Baden naar Freudenstadt. Hier kun je ook genieten van zelfgebakken taart en koffie, biologische groenten kopen en bijzondere cadeautjes.

 

 

We wandelden door Lichtentaler Allee; mijn favoriete park wat vooral in de herfst heel erg mooi is. We raapten een tas vol kastanjes. 

We aten Indiaas bij Ganesha; door House of NILAY en Namaste Reizen kom ik natuurlijk veel in India. Maar het zijn mijn kinderen die altijd Indiaas willen eten. 

 

Baden Baden is een kuuroord en je vindt er ook thermale baden zoals de Caracalla Thermen en het Friedrichsbad. Hier zijn we niet aan toegekomen. 

Tot zover mijn tips! 

← Older Post

Inspiration

RSS
Kantha
Blockprint Kantha

Kantha

By Margaret Vrolijk

Kantha is een eeuwenoude traditie die is voortgekomen uit de spaarzaamheid van plattelandsvrouwen in het oosten van India (Bengal) en Bangladesh.

Read more
Stories from India (1)
Eigen merk India Travel

Stories from India - part 1

By Margaret Vrolijk

In August I was back in India for a week after a long time. Even though I've been there 20 times, this time it was...

Read more