over HOUSE OF NILAY

 

HOUSE OF NILAY is een collectie kleding en lifestyle artikelen gemaakt van katoen wat wordt bestempeld door middel van houten blokken.  Blockprint is een oude Indiase ambacht waarbij patronen met houten blokken op stof en papier worden gestempeld. Ik maakte kennis met deze ambacht tijdens mijn vele reizen door India. Maar nooit dacht ik er aan hier mijn werk van te maken.  Totdat door corona mijn reisorganisatie Namaste Reizen tot stilstand kwam. Al snel kreeg ik het idee om iets te gaan doen met blockprint textiel. 

 

Blockprint textiel is veel meer dan een stukje bestempelde stof.  De ambacht wordt van generatie op generatie doorgegeven en als je een stuk stof van dichtbij bekijkt zie je hoe ingewikkeld het proces is. Geen stukje stof is hetzelfde en het is nooit helemaal perfect. Maar die imperfectie is juist wat het uniek maakt. Ik heb mij er altijd toe aangetrokken gevoeld, tot de kleuren en de designs die vaak zijn geinspireerd op de natuur.

 

House Of Nilay ontstond dus in een moeilijke tijd waarin onze reisorganisatie het moest zien te overleven. Het maken van de website, het bedenken van de collectie.. het hield niet alleen mij positief maar ook mijn collega's die graag meedenken en zo lief zijn model te staan voor de kleding. 

Voor onze collecties werken we samen met een klein familiebedrijf in Jaipur, de Pink City! Alle stoffen worden in eigen fabriek bestempeld en de items worden in eigen atelier genaaid. Zo weten we dus precies waar en door wie onze producten worden gemaakt. Dat de medewerkers in goede omstandigheden werken en een eerlijk loon krijgen betaald vinden we belangrijk.

 

House of Nilay is nog volop in ontwikkeling en samen met de makers in India en onze re-sellers hopen we deze duurzame manier van kleding 'produceren' onder de aandacht te brengen. Door bij ieder kledingstuk of woonaccessoire informatie mee te geven over het product proberen we jou er bewust van te maken dat in het maken van het product veel tijd en aandacht is gestoken. Wees er dus zuinig op!

 

Liefs, Margaret

 

Vragen of samenwerken? Bel ons op 015-2571803 of mail naar hello@houseofnilay.nl