Stories from India (1)

Stories from India (1)

Geplaatst door Margaret Vrolijk op

In augustus was ik na lange tijd weer een week in India. Ook al ben ik er al 20 keer geweest, deze keer was het anders, voelde het alsof ik een drempel over moest. Misschien ook omdat mijn reis door persoonlijke omstandigheden twee keer moest worden uitgesteld. Maar nu ging ik dan toch en wat ben ik blij dat ik het heb doorgezet! Vaak wordt mij gevraagd waarom ik zo graag in India ben.

 

In het kort is dit denk ik omdat India je vanaf het allereerste moment volledig in beslag neemt. In India laat ik alles los en kan niet anders dan daar 'zijn'. India prikkelt de zintuigen met haar kleuren en geuren en vele rituelen. India is voor mij enorm inspirerend, daarom is het ook nodig dat ik af en toe de rust op zoek om mijn hoofd even leeg te maken. Dit doe ik door buiten de stad te verblijven of in een kleinschalig guesthouse in een rustige wijk in de stad.

Ik had maar een week de tijd en mijn hoofddoel was ons eigen kledingmerk House of Nilay. Onze kleding en woonaccessoires worden gemaakt in Jaipur, de Pink City. Door corona allemaal op afstand. Nooit eerder had ik de makers ervan ontmoet. Het is ongelofelijk dat we zo ver zijn gekomen zonder elkaar te hebben gezien. En geloof me, dat was en is nog steeds een hele uitdaging. Qua communicatie verloopt het niet altijd even soepel. Heel fijn dus om alles met eigen ogen te kunnen zien. Maar ik ontmoette ook Kuldeep en Sakchhi met wie ik twee guesthouses heb en Jatinder, al 20 jaar onze reisagent voor Namasté Reizen.

 

Veel tijd voor andere dingen had ik helaas niet. Ik heb dus geen nieuwe plekken kunnen ontdekken. Hoewel.. de B&B waarin ik in Delhi verbleef kan ik wel een ontdekking noemen. Ik verbleef er eerder, maar het heeft een andere eigenaar gekregen. Het is zo'n fijne plek om te verblijven. Mijn kamer had een balkon waardoor ik de dag buiten met een kop thee kon beginnen. De kamers en gemeenschappelijke ruimte zijn ingericht met blockprint textiel. Het eten is er fantastisch! Een aanrader dus!

 

In Jaipur genoot ik van een heerlijke lunch en goed kopje thee in het Tapri Tea House waar nu ook een mooie winkel aan toe is gevoegd. En ook nieuw voor mij was Baradari Restaurant in het City Palace.. design tussen de oude paleismuren  Bijzondere plek waar veel Indiërs komen voor een beroemd lamsgerecht in een rode saus. Erg lekker!

 

Natuurlijk nam ik ook tijd om te winkelen in Hauz Khas en Khan Market in Delhi en bij Anokhi in Jaipur. Hauz Khas is wat alternatiever, hier vind je bijzondere kleine winkeltjes. Khan Market is de duurste 'markt' van Delhi met winkels als Fab India, Good Earth en Nicobar. Hier koop je de mooiste woonaccessoires en kleding. Fab India heeft ook een geweldig aanbod aan supplementen, thee en verzorgingsproducten. En heel betaalbaar.

In oktober reist het hele team naar India om het 25-jarig bestaan van onze reisorganisatie te vieren. 

Droom je van een reis naar India? Neem dan zeker contact met mij op via hello@houseofnilay.nl

Nieuwer bericht →

Inspiration

RSS
Kantha
Blockprint Kantha

Kantha

Door Margaret Vrolijk

Kantha is een eeuwenoude traditie die is voortgekomen uit de spaarzaamheid van plattelandsvrouwen in het oosten van India (Bengal) en Bangladesh.

Lees verder